Gönderen: editor | 20 Kasım, 2008

Kırşehir’ den yeni bir güneş doğuyor!

ismail Yıllardır Türk Halk Müziği’ nin başkenti olarak bilinen ve Aşık Sait, Dadaloğlu, Aşık Boyacı, Çekiç Ali, Muharrem Ertaş ve son olarakta Neşet Ertaş’ ı Türkiye’ ye armağan eden Kırşehir’ den şimdi de İsmail Altunsaray adında bir saz ustası tüm Türkiye’ de adını duyurmaya başladı. Devlet televizyonun vazgeçilmez bağlama virtüözü haline gelen Altunsaray birde web sitesi kurdu. İlk albümünü yakında çıkaracak olan Altunsaray ilk olarak Brt’ de Gülay adlı sanatçının programında kendini göstermişti. İsmail Altunsaray daha sonra bir çok önemli tv programında kendisine izleyenlerini hayran bırakmanın yanında Kırşehir’ inde haklı gururu oldu. İsmail Altunsaray’ ı www.ismailaltunsaray.org adresinden daha yakından tanıyabilirsiniz…

İşte İsmail Altunsaray’ ın biyografisi…

İSMAİL ALTUNSARAY

19.08.1980 KIRSEHIR’de dogdu. Ilkögretim ve lise tahsilini Kirsehir’de tamamladi. Ilkögretim yillarinda baglama ile tanisti.

-1993-1997 yillari arasinda müzik egitim merkezleri ve halk oyunlari derneklerinde görev yapti.

-1997 yilinda Istanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuari Temel Bilimler Bölümü’ne girdi. Basta Istanbul Teknik Üniversitesi olmak üzere degisik üniversitelerin korolarinda, yurt içi ve yurt disi festivallerde saz sanatçisi ve solist olarak görev yapti. 2002 yilinda konservatuar egitimini tamamladi. Kendini Kirsehir ve Orta Anadolu müziginde gelistirmeye çalisti.

-2003 senesinde TRT Istanbul Radyosu’na Türk Halk Müzigi Saz Sanatçisi vasfinda akitli olarak kabul edildi. TRT bünyesinde, yurt içinde ve yurt disinda düzenlenen konserlerde görevlendirildi. Taninmis birçok solistin orkestralarinda ve albümlerinde yer aldi. Hâlen Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Musikisi Bölümü’nde yüksek lisans egitimine devam etmektedir.

Teşekkürler: Cece Devrim

http://www.ismailaltunsaray.org/


Yanıt

  1. paylaşım için tşk.


Yorum bırakın

Kategoriler